Glasvezel informatie

U heeft vast het goede nieuws al gehoord: ook Drechterland komt in aanmerking voor supersnel glasvezel internet! Nu is het aan u als inwoner om ervoor te zorgen dat het glasvezel er daadwerkelijk ook gaat komen. 

Wat is glasvezel internet eigenlijk? 

Glasvezel is de nieuwste en meest toekomstbestendige verbinding voor thuisinternet. Door middel van een flinterdunne draad van glas wordt het internet (en TV) signaal naar uw huis verzonden door snelle lichtsignaaltjes. Hierdoor kunnen, sneller dan bij traditionele technieken zoals coax en adsl, flinke hoeveelheden data worden verstuurd.  En dat heeft heel wat voordelen voor u als gebruiker!

Wat wordt er dan allemaal beter als ik glasvezel internet neem?  

Zeker nu we heel veel thuiswerken, in de cloud werken, videobellen en online vergaderen wil je dat je een goede en stabiele internetverbinding hebt. Glasvezel biedt dat, zowel download als upload. Bij glasvezel zijn deze snelheden namelijk gelijk. Jouw upload wordt dus sowieso veel sneller ten opzichte van je huidige provider!  

De mogelijkheden van glasvezel zijn een stuk groter dan die van andere internet-technieken. Hiermee weet je dus zeker dat je niet alleen vandaag, maar ook de komende jaren voorzien bent van een toekomst-vast internetsignaal. Waar ADSL maximaal 0,2 Gig kan leveren (en dat in theorie) en Coax tot 1 Gig (lang niet overal verkrijgbaar) levert glasvezel nu al abonnementen met snelheden tot maar liefst 8 Gig per seconde. En het mooie is: als je voor glasvezel kiest behoud je natuurlijk jouw huidige ADSL- en Coax aansluiting. Er is dus altijd een mogelijkheid om weer terug te stappen naar deze verbindingen. Maar je zorgt dus wél voor meer keuzemogelijkheden voor jouw huis.  Voor de gamers onder ons: de ping-rate is superlaag dus je hebt nog snellere responstijden tijdens het online gamen.

  

Waarom juist nu overstappen?  

Op dit moment is er een vraagbundeling gaande. Dat betekent dat u binnen deze periode sowieso geen aansluitkosten t.w.v. € 650 hoeft te betalen als u zich bij één van de providers aanmeldt voor een jaarcontract. U gaat natuurlijk pas betalen als de glasvezel aansluiting aangelegd is en u de lijn kunt gebruiken. Daarnaast hebben de providers op dit moment superscherpe aanbiedingen: 

  • Bij Caiway betaalt u de eerste zes maanden € 35 voor uw Internet of Internet & TV pakket (daarna vanaf € 52.95 voor Internet & Televisie) én zes maanden ESPN Compleet voor maar € 5 per maand. 
  • Bij DELTA ontvangt u een installatie tot in de nok inclusief een goed wifi netwerk op drie verdiepingen via een mesh-systeem. Daarnaast heeft u al 1 Gig internet voor de messcherpe prijs van maar € 45 per maand. Dat is een baanbrekend scherp tarief voor dit pakket!

Maar ook na de actieperiode betaalt u in veel gevallen een vergelijkbaar maandbedrag voor glasvezel ten opzichte van coax of ADSL. Kom gerust langs bij ons in de winkel zodat we het voor u uit kunnen rekenen.
 
   

Meer weten?  

Overstappen is niet eng. Onze medewerkers kunnen u hierin goed begeleiden en uw vragen beantwoorden. Daarnaast kunnen we u helpen een keuze te maken uit de verschillende aanbieders. Dus twijfel niet en neem gerust even contact met ons op. Wij staan tijdens onze openingstijden klaar voor u!
Of maak via onderstaande agenda een afspraak wanneer u langs wil komen.

Beveiligingscode:
security code
Vul beveiligingscode in:

Submit

Stap over naar de toekomst 

Waarom zou u voor hetzelfde geld niet voor een veel beter en stabieler product gaan? Meld u aan via onze winkel en kies voor de toekomst!